Toiminta

TOIMINTASUUNNITELMA 2018

TALOUS

Seuran tulot perustuvat pääasiassa jäsenmaksuihin ja Halkoniemen kerhotalosta saataviin vuokratuloihin.

Jäsenmäärässä oli nousussa vuonna 2017 ja laituripaikat olivat kaikki vuokrattuna, mikä takaa laiturivuokraan nähden tuottoa. Talviseisontapaikkojen vuokra tuo myös oman tuottonsa.

Kerhotalon vuokraus on takkuillut, mikä johtunee satama-alueen rakennustöistä. Vuokrausta on kuitenkin markkinoitu aktiivisemmin ja tätä jatketaan vuonna 2018. Sataman ja kerhotalon ympäristön siistiytyminen tullee nostamaan vuokrausmäärät aikaisemmin vakiintuneisiin määriin.

JÄSENASIAT

Suomen talous on ollut nousussa ja tämä lienee osasyy veneilyn lisääntymiseen, koska uusia jäseniä liittyi seuraan 2017 tavanomaista enemmän, eli 17 venekuntaa. Tämän kehityssuunnan toivotaan jatkuvan myös alkavalla veneilykaudella. Seuratoiminnan vetovoimaan tulee yhdistyksen hallitus satsaamaa, ettei jäsenliittymisen perusteena olisi vain laituripaikan ja talviseisontapaikan saaminen.  

KOULUTUS

Katsastusmiesten määrä pyritään pitämään vähintään kolmena ja tarvittaessa koulutetaan lisää uusia katsastusmiehiä. Seurana kannustamme jäseniämme hankkimaan veneilykoulutusta laivurikursseilta, joita järjestää Tampereen työväenopisto ja Tampereen Navigaatioseura.

TIEDOTUS

Tiedotuksessa pääkanava tulee olemaan yhdistyksen kotisivut ja sähköpostitiedottaminen. Osaksi tiedotusta joudutaan tekemään perinteisesti kirjeellä.

Vapaamuotoisempaa tiedottamista tehdään myös suljetulla Facebook –sivustolla. Liittymisohje lisätään kotisivulle.

TUKIKOHDAT JA KOTISATAMA

Retkitukikohtamme on Hirsisaaren eteläkärjessä. Tukikohta on hyvässä kunnossa ja jäsenistömme käytössä. Saaressa oleva tukikohta tuo aina lisäponnistuksia ja vaatii ylläpidon osalta talkoohenkeä.

Toivottavaa on, että saareen löytävät nekin jäsenet jotka siellä eivät vielä ole käyneet, sekä avoveneillä liikkuvat, joille saaresta löytyy myös parin hengen majoitustila.

Halkoniemen kerhotalon tonttia mukautettiin ympäristöön nähden uudelleen ja varastotilat tullaan uudistamaan, jolloin vanhan varaston tilalle saadaan lisää paikoitustilaa.

Kerhotalon tontin siisteydelle tulee jatkossa antamaan painetta uudet kerrostalot, jotka tulevat sangen lähelle. Toisaalta tämä edesauttaa tilojen vuokraushalukkuutta.

Rientolan omistama Nuttura toimii alavesillä retkitukikohtanamme. Nutturaa käytettäessä on varminta selvittää etukäteen, onko siellä yksityistilaisuus, tällöin ei laiturikaan ole mahdollisesti käytössä tavelaisille. Nutturan varaukset saa selville Rientolasta.

JÄSENTOIMINTA

Lentopalloa pelataan maanantaisin Harjun koululla.

Halkoniemessä järjestetään perinteisesti erilaisia jäsentapahtumia pitkin vuotta.

Perinteistä toimintaa on myös ensi vuonnakin järjestettävä venemessumatka Helsinkiin.

Nuorille järjestettävät tapahtumat järjestetään Hirsisaaressa.

KILPAILUTOIMINTA

Talvinen laituripilkki, keväinen pilkkikilpailu sekä kesäiset mato-ongintakilpailu ja meritaitokilpailu ovat vakiintuneet seuramme jokavuotiseksi kilpailutoiminnaksi.