Toiminta

TAMPEREEN VENEILIJÄT ry:n TOIMINTASUUNNITELMA 2019

 

TALOUS

Seuran tulot perustuvat pääasiassa jäsenmaksuihin ja Halkoniemen kerhotalosta saataviin vuokratuloihin.

Jäsenmäärä oli jälleen nousussa vuonna 2018 ja laituripaikat olivat kaikki vuokrattuna, jolloin laituripaikkamaksut kattavat laiturivuokran. Talviseisontapaikkojen vuokra tuo myös oman tuottonsa.

Kerhotalon vuokraus on edelleen takkuillut, mikä johtunee vieläkin satama-alueen rakennustöistä. Vuokrausta on kuitenkin markkinoitu aktiivisemmin ja tätä jatketaan vuonna 2019. Sataman ja kerhotalon ympäristön siistiytyminen tullee nostamaan vuokrausmäärät aikaisemmin vakiintuneisiin määriin ja vuokratuloihin.

JÄSENASIAT

14 uutta venekuntaa liittyi kuluvalla kaudella seuraan ja nyt seuran laituripaikat ja talviseisontapaikat ovat äärirajoilla, mikä rajoittanee uusien jäsenten liittymistä pelkästään venepaikkojen perusteella.

Seuratoiminnan vetovoiman ja jäsenliittymisien osalta painopiste on jatkossa osallistuvassa toiminnassa, niin uusien jäsenten kuin vanhojenkin jäsenten osalta.  

KOULUTUS

Katsastusmiehiä on kaksi ja haemme kolmatta, joka koulutetaan tehtävään.

Seurana kannustamme jäseniämme hankkimaan veneilykoulutusta esim. laivurikursseilta, joita järjestää alueellamme mm. Tampereen työväenopisto ja Tampereen Navigaatioseura.

TIEDOTUS

Tiedotuksessa pääkanava tulee olemaan yhdistyksen kotisivut ja sähköpostitiedottaminen. Osaksi tiedotusta joudutaan tekemään perinteisesti kirjeellä.

Vapaamuotoisempaa tiedottamista tehdään myös suljetulla Facebook –sivustolla.

TUKIKOHDAT JA KOTISATAMA

Retkitukikohtamme on Hirsisaaren eteläkärjessä hyvässä kunnossa ja jäsenistömme käytössä. Saaressa oleva tukikohta tuo aina lisäponnistuksia ja vaatii ylläpidon osalta talkoohenkeä. Keväällä tukikohta laitetaan talkoilla käyttökuntoon ja syyskesästä pidetään puutalkoot. Myös grillikatoksen kattohuopa vaihdetaan ensi kesänä.

Halkoniemen kerhotalon tontti on kokenut muodonmuutosta ja talon lähirakentamisen loputtua tullaan piha-aluetta aitaamaan läpikulun estämiseksi.

Rientolan omistama Nuttura on toiminut alavesillä retkitukikohtanamme ja nyt Nutturan vuokraustilanteet ovat katkolla, joten muutoksia saattaa olla tulossa. Muussa tapauksessa menettelemme entiseen malliin. Nutturaa käytettäessä on varminta selvittää etukäteen, onko siellä yksityistilaisuus, tällöin ei laiturikaan ole mahdollisesti käytössä tavelaisille. Nutturan varaukset saa selville Rientolasta.

 

Halkoniemen venelaiturin aisajakoa muutetaan yhdessä satamatoimiston kanssa siten, että se vastaa paremmin veneiden kokoa.

 

Talviseisontapaikan osalta on kaupungin taholta ilmoitettu, että kesäajan osalta tullaan antamaan selkeät ohjeet alueella säilytettävien pukkien ja trailerien osalta, mihin yhdistyksenä tulemme sitoutumaan.

                  

JÄSENTOIMINTA

  • Lentopalloa pelataan maanantaisin Harjun koululla.
  • Halkoniemessä järjestetään perinteisesti erilaisia jäsentapahtumia pitkin vuotta.
  • Venemessumatkaa järjestetään alkuvuodesta.
  • Nuorille järjestettävät tapahtumat järjestetään Hirsisaaressa.

KILPAILUTOIMINTA

Pilkkikilpailu, mato-ongintakilpailu ja meritaitokilpailu ovat vakiintuneet seuramme jokavuotiseksi kilpailutoiminnaksi, jotka järjestetään myös vuonna 2019.