Toiminta

 

TAMPEREEN VENEILIJÄT ry:n TOIMINTASUUNNITELMA 2021

TALOUS

Seuran tulot perustuvat pääasiassa jäsenmaksuihin ja Halkoniemen kerhotalosta saataviin vuokratuloihin.

Jäsenmäärä on pysynyt ennallaan ja laituripaikat ovat olleet kaikki vuokrattuna.

Kerhotalon vuokraus hiipui osaksi koronan vuoksi, mutta toivottavasti paranee kun tauti hellittää ja ympäristön valmistumisen myötä. Vuokrausta markkinoidaan aktiivisesti vuonna 2021.

JÄSENASIAT

2020 liittyi 8 uutta venekuntaa ja saman verran erosi seurasta. Laituripaikat ja talviseisontapaikat ovat äärirajoilla, mikä rajoittanee uusien jäsenien ottamista Taveen pelkästään venepaikkojen perusteella.

Seuratoiminnan vetovoiman ja jäsenliittymisien osalta painopiste on jatkossa osallistuvassa toiminnassa, niin uusien jäsenten kuin vanhojenkin jäsenten osalta.  

KOULUTUS

Katsastusmiehiä on kolme ja heidän koulutus on ajan tasalla.

Seurana kannustamme jäseniämme hankkimaan veneilykoulutusta esim. laivurikursseilta, joita järjestää alueellamme mm. Tampereen työväenopisto ja Tampereen Navigaatioseura.

TIEDOTUS

Tiedotuksessa pääkanava tulee olemaan yhdistyksen kotisivut ja sähköpostitiedottaminen. Osaksi tiedotusta joudutaan tekemään perinteisesti kirjeellä.

Vapaamuotoisempaa tiedottamista tehdään myös suljetulla Facebook –sivustolla.

TUKIKOHDAT JA KOTISATAMA

Retkitukikohtamme on Hirsisaaren eteläkärjessä hyvässä kunnossa ja jäsenistömme käytössä. Saaressa oleva tukikohta tuo aina lisäponnistuksia ja vaatii ylläpidon osalta talkoohenkeä. Keväällä tukikohta laitetaan talkoilla käyttökuntoon ja syyskesästä pidetään puutalkoot.

Halkoniemen kerhotaloa korjataan ja uudistetaan tarpeen mukaan.

Rientolan omistama Nuttura on toiminut alavesillä retkitukikohtanamme jo vuosia. Jatkossa tukikohdan käyttöä on aina tiedusteltava Rientolasta ennen rantautumista.

Talviseisontapaikan osalta on kaupungin taholta ilmoitettu, että koko alue vuokrataan Tavelle ja alueen vuokra maksetaan venekannan mukaan. Tämä tulee nostamaan talven venepaikkojen hintoja. Neuvotteluissa on kuitenkin, että omalla työllämme saataisiin alue vuokrattua alemmalla hinnalla, kuin kaupungin venepaikkojen tariffit.

                 

JÄSENTOIMINTA

  • Lentopalloa pelataan maanantaisin Harjun koululla.
  • Halkoniemessä järjestetään perinteisesti erilaisia jäsentapahtumia pitkin vuotta.
  • Venemessumatkaa järjestetään alkuvuodesta.
  • Nuorille järjestettävät tapahtumat järjestetään Hirsisaaressa.
  • Veneiden nostot ja laskut järjestetään yhteisesti.

KILPAILUTOIMINTA

Pilkkikilpailu, mato-ongintakilpailu ja meritaitokilpailu ovat vakiintuneet seuramme jokavuotiseksi kilpailutoiminnaksi, jotka järjestetään myös vuonna 2021.